ELMAB
Flexibel pallställslösning till ny produktionslokal

 

ELMAB har 42 anställda och är sedan flera år inne i en mycket expansiv fas. KÄLLS hjälpte företaget med att få hela system för pallställen på plats. 

– De har bistått på ett alldeles utmärkt sätt, säger Fredrik Bertils som är vd på ELMAB. 

Fjärde generationen, som i dag driver det anrika familjeföretag Edvin Larsson Mekaniska AB (ELMAB) i Dala Järna, har siktet inställt på att bli ledande inom sin nisch i Sverige. Framförallt tillverkar de hydraulcylindrar till entreprenad- och skogsmaskiner, nischade produkter som är viktiga komponenter i dessa maskiner.

“Fick snabbt hjälp”

När ELMAB i början av året byggde klart sin nya produktionslokal på 1300 m2, behövde de utrusta lokalen med ett pallställssystem som levde upp till en modern lagerhantering.

– Vi kontaktade KÄLLS som vi har tidigare god erfarenhet av. Jag måste säga att Svenne på KÄLLS även denna gång bistått oss på ett alldeles utmärkt sätt. Vi har snabbt och utan hinder kunnat få hela systemet för pallställen på plats. Montaget har flutit på bra, och vi har under resans gång på ett enkelt och smidigt sätt kunnat rådgöra med KÄLLS när det behövts, säger Fredrik Bertils som driver företaget med sin bror Tom Bertils.

Flexibelt pallställssystem

Den nya produktionslokalen hos ELMAB är en fristående hall, som kompletterar de redan befintliga lokalerna. Produktionen i nya hallen har nyss dragit igång, och man kommer utvärdera placeringen av utrustningen och logistiken i lokalen, efter att kört ett tag.

– Det är bra att hela pallställssystemet är flexibelt och omställbart, om och när vi behöver göra förändringar, säger Fredrik Bertils.

Pallställslösningen från KÄLLS är anpassad för de olika material som lagras på ställen. Därför varierar bredden och höjden mellan hyllorna, och de har olika maxlaster vilket är tydligt skyltat på varje avdelning.

Utmaning

Skapa pallställ till olika segment i den 1300 kvm stora produktionslokalen.

Lösning

Pallställ med varierande maxlaster samt med utdragsenheter för plockprodukter.

Resultat

En flexibel kombination av pallställ som enkelt kan förändras vid behov.

”De här utdragsenheterna är väldigt bra förvaring för mindre delar som vi använder ofta i produktionen” Kjell Lilja, lageransvarig på ELMAB

Kontakta oss

Vi på KÄLLS hjälper dig gärna med planering och inredning av din arbetsplats. Tillsammans skapar vi en helhetslösning
som är anpassad efter din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kundtjänst

info@kalls.se

0476-214 80