Malmö Opera
KÄLLS i rampljuset på operan

Malmö Opera behövde moderna elhydrauliska lyftbord som var specialanpassade till utrymmena. KÄLLS har stor vana av att kundanpassa sina lyftbord och levererade den önskade produkten. 

– Borden är testade och vi är mycket nöjda med den stabila konstruktionen och den smidiga lösningen, säger Åke Erlandsson som är teknikmästare på Malmö Opera. 

När anrika Malmö Opera skulle ersätta sina gamla manuella lyftbord med nya moderna el-hydrauliska, ställdes det höga krav på att kunna specialanpassa lyftborden efter både befintliga utrymmen och lite annorlunda användningsområden.

Eftersom lyftborden lyfter allt från rekvisita till internationella operastjärnor lämnas inget åt slumpen. Lyftborden används på den gigantiska svängbara scenen, som för övrigt är en av de största i Europa.

Specialanpassade bord

Borden sitter nersänkta och inbyggda under själva scengolvet. När de inte används sänks ovanplanet ner under golvnivån och en lucka ersätter dess plats i scengolvet.

KÄLLS tog fram tre lyftbord som var specialanpassade för att passa i de gamla manuella lyftbordens utrymmen. Det gjordes med hjälp av specialanpassade mått på ovanplanet och att själva hydraulaggregatet plockades bort från sin ordinarie placering i bottenramen under ovanplanet och placerades fristående bredvid själva lyftbordet där det fanns plats.
Konstruktionen är väl beprövad och uppfyller alla gällande krav.

“Extra roligt”

KÄLLS är vana vid att kundanpassa både lyftbord och andra produkter till industri, lager och kontor. När det gäller just lyftbord är över hälften av alla lyftbord som företaget säljer kundanpassade på något sätt.

– Att få leverera till Malmö Opera känns extra roligt eftersom det är ett av Sveriges största operahus, säger Sven-Olof “Svenne” Örn på KÄLLS.

Utmaning

Lyfta rekvisita och internationella operastjärnor flera gånger per dag, på ett säkert och effektivt sätt.

Lösning

Tre specialanpassade lyftbord från KÄLLS.

Resultat

Modernisering av den gamla utrustningen utan att påverka resterande del av inredningen.

Kontakta oss

Vi på KÄLLS hjälper dig gärna med planering och inredning av din arbetsplats. Tillsammans skapar vi en helhetslösning
som är anpassad efter din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kundtjänst

info@kalls.se

0476-214 80