Pictura
Smidigt med KÄLLS helhetskoncept för nytt lager

Pictura är Skandinaviens största distributör av gratulationskort till detaljhandeln. När företaget behövde ett nytt lager i Älmhult hjälpte KÄLLS till att planera och inreda det.

– Det har blivit fantastiskt bra, säger Roger Gustavsson som är lageransvarig hos Pictura.

För gemene svensk är Pictura mest känt för sina gratulationskort som finns i princip alla livsmedelsbutiker. Men Pictura säljer mycket mer än så, bland annat presentpapper, garn, skönhetsprodukter samt säsongs- och partyartiklar.

Picturas huvudkontor ligger i Karlstad men deras största lagerlokaler finns i Älmhult. Nyligen inreddes ett nytt lager för att i huvudsak husera produkter som ska till den stora norska marknaden.

Stort lager

Det nya lagret i Älmhult är på 8000 kvadratmeter och när det är som mest aktivitet kommer 2-3 lastbilar varje dag och hämtar produkter. Det är viktigt att arbetet med att fylla på och tömma hyllorna är effektivt.

– Deras koncept gick ut på att jag fick allt uppbyggt och färdigt på plats. Innan kunde vi diskutera ordentligt vad som skulle bli bästa lösningen. För att få så korta transporter så bestämde vi oss för att ha tre truckgångar, så att det blev genvägar.

När lagret var planerat såg KÄLLS till att det fylldes på med pallställ.

– Vi valde att satsa på begagnade pallställ, men jag märker knappt någon skillnad mot hur nya ser ut. Vi tycker att det är lättarbetat, det känns fantastiskt, säger Roger Gustavsson på Pictura.

Han betonar att KÄLLS efter hört av sig för att höra så att leveransen var tillfredsställande.

– Det känns tryggt, säger Roger Gustavsson.

UTMANING:

Pictura behövde inreda ett 8000 kvadratmeter stort lager. För att arbetet med att plocka varor i lagret skulle bli så effektivt så möjligt var det viktigt med en smart lösning.

LÖSNING:

För att minska tiden för transporter inne på lagret gjordes tre truckgångar genom hyllorna, för smidigaste möjliga åtkomst och korta sträckor att köra med trucken.

KÄLLS hjälpte till att hitta bra pallställ, i detta fall begagnade, och såg till att allting levererades till Pictura och blev uppbyggt.

RESULTAT:

Ett stort och effektivt lager där det går smidigt att varje dag plocka ut varor så att 2-3 lastbilar kan köra fullastade från lagret.

Roger Gustavsson på Pictura är nöjd hur KÄLLS planerade och inredde lagret.
Pictura är mest känt för gratulationskort men har allt eftersom breddat sortimentet, bland annat med skönhetsprodukter.
Picturas nya lager i Älmhult är på 8000 kvadratmeter.
Pictura valde att satsa på begagnade pallställ: "De ser fräscha ut", tycker Roger Gustavsson efter att lagret byggts upp.

Kontakta oss

Vi på KÄLLS hjälper dig gärna med planering och inredning av din arbetsplats. Tillsammans skapar vi en helhetslösning
som är anpassad efter din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kundtjänst

info@kalls.se

0476-214 80