Trio Perfekta
Helhetslösning för bättre arbetsmiljö och smartare produktion

För anrika Trio Perfekta är KÄLLS en viktig samarbetspartner. Tillsammans har de hittat lösningar så att de anställda har en bra arbetsvardag samtidigt som produktionen blivit mer kostnadseffektiv.

– KÄLLS är hjälpsamma, säger Roger Eriksson som är produktionstekniker.

På Trio Perfekta i skånska Lönsboda utvecklas och tillverkas VVS-produkter. Kunnandet för VVS-detaljer sträcker sig 75 år tillbaka i tiden. Det handlar om allt från förkromade kopparrör till blandarfästen och vattenutkastare.

Trio Perfekta är en del av koncernen BLS Industries som har sitt säte i Ystad. Kunderna finns i hela Skandinavien.

– Vi här på Trio Perfekta är stolta över det vi tillverkar och vi har nyligen lanserat en ny premiumserie med formgivna VVS-produkter, säger Roger Eriksson, produktionstekniker.

Slipper extraarbete
Trio Perfekta jobbar med KÄLLS som en helhetsleverantör för att göra produktionen mer effektiv och arbetsmiljön mer attraktiv. Det handlar om att leverera white boards, olika typer av skåp och ljudaavskiljare.

Dessutom har KÄLLS hjälp Trio Perfekta att köpa in en eldriven handtruck samt tagit fram härdkorgar för VVS-detaljer som ska ytbehandlas. Korgarna är specialdesignade för att passa in på produktionslinan.

– Lösningen gör att vi slipper manuellt extraarbete. Tillsammans med den batteridrivna handtrucken så har jobbet blivit lättare, säger Christoffer Johansson, gruppledare som jobbat länge på Trio Perfekta.

Komplett sortiment
Roger Eriksson säger att samarbetet med KÄLLS lett till en rad förbättringar. Deras produkter har fått högre kvalitet, produktionen är mer kostnadseffektiv och de anställda har mer ergonomiskt korrekta lösningar.

– Korgarna utvecklade vi tillsammans med KÄLLS och vi kunde testa prototyper innan vi köpte in något. Jag tycker att de är tillmötesgående och snabba med sina offerter.

Han säger att KÄLLS allt eftersom blivit en pålitlig leverantör för att få bättre materialhantering.

– KÄLLS har ett komplett sortiment. Vi kan ringa dem och diskutera de bästa lösningarna, säger Roger Eriksson på Trio Perfekta.

Utmaning

Trio Perfecta behövde utveckla kvaliteten på sina produkter, optimera sin produktion och förbättra arbetsmiljön för sina anställda. Det sistnämnda genom produkter som bidrar till ordning och reda samt förbättrad ergonomi.

Lösning

KÄLLS hjälpte Trio Perfecta att hitta rätt typ av white board, samt olika skåp och ljudabsorbenter. Dessutom kunde man efter ett avancerat men ändå snabbt arbete skapa nya härdkorgar som underlättade arbetet i produktionen. Till det köptes även en elhandtruck in.

Resultat

Trio Perfecta har kunnat få ut bättre produkter till lägre produktionskostnad samtidigt som de anställda har mer smarta verktyg till sitt förfogande. Det manuella, tunga arbetet har skurits ned.

Bättre ordning och färre lyft med KÄLLS lösningar
KÄLLS var med och tog fram speciella härdkorgar som gör att produktionen flyter smidigare
Produktionsteknikern Roger Eriksson på Trio Perfekta är nöjd med KÄLLS hjälp
På Trio Perfekta utvecklas och tillverkas VVS-produkter

Kontakta oss

Vi på KÄLLS hjälper dig gärna med planering och inredning av din arbetsplats. Tillsammans skapar vi en helhetslösning
som är anpassad efter din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kundtjänst

info@kalls.se

0476-214 80