Växjö Småland Airport
Säkrare bagagehantering med KÄLLS skräddarsydda vagnar

På flygplatsen utanför Växjö är det full fart när flygplanen anländer. Bagaget ska snabbt levereras till väntande resenärer. Något som går lättare med KÄLLS specialframtagna vagnar.

– KÄLLS lyssnar på vad kunden vill ha, säger Rickard Pettersen som är verkstadsansvarig på flygplatsen.

Från flygplatsen i Växjö flyger nästan en kvarts miljon passagerare varje år. Båda internationellt och inrikes, flera avgångar varje dag. Det innebär att en strid ström av väskor som ska av och på planen.

Det är viktigt att bagagevagnarna är funktionella och slitstarka.

Slipper punkteringar

Med de nya vagnarna från KÄLLS slipper personalen punkteringar och de har lätta vagnar som går att dra både med motorkraft och för hand.

– Vi har inga punkteringar längre och vi har fått vagnar med en riktig vändkrans under. Det är samma som sitter på lastbilssläp men en minimodell. De går mycket lätt att köra med och håller länge, säger Rickard Pettersen.

Växjö Småland Airport hade en löpande diskussion med KÄLLS när rätt vagnar togs fram. I dag är flygplatsen nöjda med hur smidig hanteringen av bagaget är.

– Det är kanonvagnar.

UTMANING:

Leverera vagnar som är smidiga att köra samtidigt som de är robusta och tåliga, som har punkteringsfria däck och ett trallgolv som gör det lätt att få av bagaget.

LÖSNING:

Nya prisvärda vagnar som kombinerar funktion och slitstyrka. De har en smart konstruktion med riktig vändplatta som gör dem lättstyrda och flexibla. De är lätta och går att köra både för hand eller med fordon.

RESULTAT:

En enklare vardag för personalen som sysslar med bagaget på flygplatsen. Det går snabbt att lasta och de punkteringsfria däcken innebär att risken för ovälkomna avbrott minimeras.

De nya vagnarna har punkteringsfria däck.
Det är högt tempo på bagagelastningen. Allting måste flyta på.
Medan det ankommande bagaget lastas ut från flygplanet står den redan lastade vagnen från terminalen och väntar.
Verkstadschefen Rickard Pettersen visar hur vagnarna från KÄLLS ser ut underifrån. Vändplattan har riktiga kullager som går att smörja.

Kontakta oss

Vi på KÄLLS hjälper dig gärna med planering och inredning av din arbetsplats. Tillsammans skapar vi en helhetslösning
som är anpassad efter din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kundtjänst

info@kalls.se

0476-214 80